MENU

“Alleen als we samenwerken, kunnen we echt een betekenisvolle verandering doorvoeren.”

EarthToday

EarthToday lanceerde op Earth Day een mooie campagne waarbij je een stuk land kan beschermen om het vervolgens terug te geven aan Moeder Aarde. Dit om het bewustzijn over de staat van de planeet te vergroten en de natuurbescherming meter voor meter te versnellen. Op hun platform EarthToday.com kan je als lid van de community jouw werkelijk beschermde m2 natuur bekijken en je laten inspireren door educatieve content.
Een geweldig en noodzakelijke initiatief waar we meer van wilden weten.

Wie heeft EarthToday opgericht?

Het idee ontstond toen Kees Zegers (oprichter van Nu.nl) de wereld rond zeilde. Op een onbewoond eiland raakte hij bevriend met klimaatactivist Clemens Oestreich. Bij terugkomst in Nederland betrok hij een andere vriend, ondernemer Bas Verhart van DFFRNT Media, bij het project. Toen ook Chiel Liezenberg (co-creator van iDEAL) aan boord kwam, begon het te rollen.

Op welke manier zal EarthToday een verschil maken?

EarthToday vergroot niet alleen het bewustzijn over de staat van de planeet op hun wereldwijde portaal EarthToday.com, maar we versnellen ook de natuurbescherming. EarthToday werkt samen met de Union of Nature Foundation, een internationale samenwerking van natuurbeschermingsorganisaties (NPO’s) om dit mogelijk te maken. In onze overeenkomst met NPO’s eisen we dat voor elk bewijs van bescherming dat op EarthToday wordt verkocht, ze een extra m² ter bescherming moeten nemen, waarvan het bewijs opnieuw op EarthToday kan worden verkocht. Op deze manier kunnen we versnellen. Het is voor het eerst dat NPO’s samenwerken binnen een dergelijk samenwerkingsmodel.

De m2 natuur wordt beschermd door de deelnemende NPO’s. Momenteel ondersteunt de Union of Nature (UON) Foundation Rewilding Europe, met m2 in de Coa-vallei in Portugal, WILD Foundation met m2 in het Yawanawá-land in Brazilië, Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn met m2 in Kitendon Corridor, Kenia en Foundation Rewilding Argentinië met m2 in de Ibera Wetlands. We werken ook samen met Justdiggit (Afrika), Peace Parks Foundations (Afrika) en Rainforest Trust (Midden-Amerika). In Nederland is ARK Natuurontwikkeling betrokken. UON breidt voortdurend uit en werkt continu aan het onboarding van nieuwe leden en natuurgebieden.

Is er een doelgroep waar EarthToday naar streeft?

EarthToday wil natuurbescherming voor iedereen toegankelijk maken, want alleen als we samenwerken, kunnen we echt een betekenisvolle verandering doorvoeren. Jong, oud, modellen, wetenschappers, muzikanten, activisten, sociaal ondernemers, influencers en alles daartussenin. De toekomst van onze planeet ligt tenslotte in onze handen.

Wat is jullie missie?

Ons doel – of missie – is om het bewustzijn over de staat van de planeet te vergroten en om natuurbescherming op schaal te versnellen. Onze gemeenschap streeft ernaar substantieel bij te dragen aan de collectieve uitdaging van de mensheid om tegen 2050 50% van de planeet aarde te beschermen en tegelijkertijd wereldwijde doelen na te streven. Dit is onze gedeelde agenda voor de komende decennia.

Hoe kan iemand die dit leest jullie initiatief helpen?

Je kunt m2 natuur beschermen door € 1,20 per m2 te doneren en ontvangt een uniek digitaal beschermingsbewijs op jouw naam geregistreerd. Dit wordt mogelijk gemaakt op EarthToday.com, waar jij de geolocatie van ‘jouw’ m2 gemarkeerd met EarthFlag kunt opslaan en virtueel kunt bezoeken, en op speelse wijze kennis kunt maken met inspirerende en educatieve inhoud over het beschermde natuurgebied, de beschermende organisatie en andere contextueel relevante informatie die door de curatoren aan EarthToday.com is toegevoegd.

www.earthtoday.com

 

Gedeeld door Your Souldier
Pics Earth Today
April 2021

 

 

 

 

CLOSE