MENU

Jouw boom die het verschil maakt!

One Tree Planted

Velen van ons vragen zich af wat we eigenlijk kunnen doen om een verschil te maken op het gebied van klimaatverandering. Sommigen van ons eten minder vlees, anderen vliegen minder vaak dan vroeger. Wat zeker is – is dat de meesten van ons íets willen doen. One Tree Planted is een non-profit organisatie dat zich richt op wereldwijde herbebossing, waardoor wij op de kleinst mogelijke manier kunnen bijdragen. Voor elke dollar die jij doneert, plant One Tree Planted een boom in een van de landen die je op hun website kiest. Een fantastisch initiatief opgericht door Matt Hill, tijd om meer te weten te komen over zijn missie!

 

Wat inspireerde Matt om One Tree Planted te starten?

Matt werkte in de duurzame verpakkingsindustrie en probeerde bedrijven die veel afval produceren, te motiveren om in plaats daarvan duurzame materialen te gebruiken om een lagere afval- en koolstofimpact voor het milieu te hebben. Hij had een gesprek met een collega die meer wilde doen en stelde voor dat het bedrijf bomen plant om gedegradeerde landschappen te helpen herstellen voor de biodiversiteit. Destijds konden ze voor een bedrijf geen eenvoudige manier vinden om dit op grote schaal te doen, dus de collega zei: “Daar moet je mee beginnen!” en het idee voor One Tree Planted als non-profitorganisatie voor herbebossing was geboren. Het heeft een paar jaar geduurd voordat het een echte impact op de grond begon te zien, maar nu heeft One Tree Planted de systemen en partnerschappen ontwikkeld om herbebossing over de hele wereld te ondersteunen.

 

 

Op welke manier draagt One Tree Planted bij aan een betere planeet?

Herbebossing wordt beschouwd als een van de beste op de natuur gebaseerde oplossingen voor het herstel van landschappen na ontbossing, bosbranden, overstromingen en andere verstoringen, en voor het vastleggen van koolstof op de lange termijn om overtollig CO2 te verminderen en de effecten van klimaatverandering te verzachten. Het planten van bomen helpt ook om de lucht en het water te zuiveren, zorgt voor een thuis voor biodiversiteit, verbetert de gezondheid en het welzijn en heeft een positieve sociale impact voor lokale gemeenschappen. Herbebossing en andere vormen van milieuherstel zijn ook nauw verbonden met alle duurzameontwikkelingsdoelstellingen van de VN, waarbij zaken worden ondersteund als het terugdringen van honger en armoede, het vergroten van gendergelijkheid, bijdragen aan verantwoorde consumptie, klimaatactie en nog veel meer. Door herbebossingsprojecten in verschillende delen van de wereld te ondersteunen, bieden we een eenvoudige milieuvriendelijke actie waar bijna iedereen aan mee kan doen tegen zeer lage kosten. En door opbeurende verhalen te vertellen en een echt voordeel voor de natuur en de mensen die we dichtbij en ver weg te geven, laten we zien dat het mogelijk is om samen de wereld te veranderen.

 

 

Waar ben je het meest trots op?

Het is moeilijk om een project te kiezen om te markeren omdat ze zo divers zijn, dus in plaats daarvan zal ik delen dat ik trots ben op hoe onze organisatie is gegroeid ondanks vele uitdagingen. We werken elke dag met verschillende landen, verschillende kostenstructuren, milieu-uitdagingen en verschillende beperkingen, maar door dit alles is ons team uitgegroeid tot een zeer verbonden groep mensen die allemaal ongelooflijk toegewijd zijn om een blijvende impact te creëren en ervoor te zorgen dat we dat doen zo verantwoord en transparant. Dat is geen sinecure en we zijn erg trots op hoe ver we zijn gekomen in slechts een paar jaar.

 

 

Heb je advies of tips voor jonge ondernemers die
een duurzaam merk willen starten?

Doe het om de juiste redenen en neem een duidelijk standpunt in voor waar je in gelooft, en zorg er vervolgens voor dat die boodschap weerklank vindt in je hele merk, medewerkers en partners. Duurzaamheid moet niet worden nagestreefd omdat het trendy is en tegelijkertijd probeert te bezuinigen op een manier die uw publieke missie ondermijnt. Leer alles wat je kunt over de problemen, zorg ervoor dat je bedrijf echt bijdraagt aan een oplossing, probeer constant je systemen / materialen / bericht te verbeteren en werk samen. Hoe meer we allemaal samenwerken aan een visie op een duurzame toekomst, hoe meer momentum we zullen krijgen om die visie te realiseren.
www.onetreeplanted.org

 

 

 

Gedeeld door Your Souldier
Foto’s: One Tree Planted
Augustus 2020

 

CLOSE